Sebastiaan Nieuwenhuis

“Even voorstellen..

Mijn naam is Sebas(tiaan) ik ben 35 jaar een geboren en getogen Assenaar en adaptive crossfitter. Ivm het feit dat ik ben geboren met een lichamelijke uitdaging zijn er maar weinig sporten voor mij weggelegd en heb ik de afgelopen jaren niks aan sport gedaan.

6 jaar fitness in het verleden werd voor mij wel heel erg saai. Dankzij m’n beste vrienden Remco en Marjolijn owners van Crossfit 0528, ben ik in aanraking gekomen met de sport CrossFit en in het bijzonder SED CrossFit in Assen. Eerst dacht ik, dit is niks voor mij, dat gezeul met die gewichten de moeilijke oefeningen en zware lichamelijke inspanning. Na meer en meer gesprekken te hebben gevoerd en online te hebben gezien dat elke oefening “geschaald” kan worden naar ieders kunnen werd ik steeds enthousiaster over CrossFit. Op een gegeven moment kreeg ik eveneens van m’n beste vrienden te horen; Sebas er komt een CrossFit box in Assen, dit is je kans, wij kennen de mensen en dit moet je gewoon gaan doen!

Verslaafd aan CrossFit

Zo gezegd zo gedaan, één keer een praatje wezen maken en ik was om. Na een walk-in, was ik meteen “verslaafd”. Na 14 jaar niks te hebben gedaan aan sport, kijk ik er nu elke dag naar uit om weer te mogen sporten. Door mijn lichamelijke uitdaging doe ik een groot deel van de oefeningen in mijn rolstoel, welke ik gekscherend lolstoel noem, andere draai ik gewoon mee.

Grenzen verleggen

Mijn trainers Chris en Femkje dagen mij elke keer opnieuw uit om m’n eigen grenzen te verleggen en om zo elke dag beter te worden. Regelmatig komen ze met nieuwe oefeningen of variaties op reeds bestaande oefeningen om die constante trainingsprikkel te behouden. Dit maakt CrossFit tot een echte ik zou bijna zeggen “verslaving” voor mij.

Social media liefhebber

Uiteraard is Sebas meer dan alleen maar CrossFit. Ik ben ondertussen bijna 11 jaar werkzaam bij een van de grootste telecomproviders van Nederland. In mijn vrije tijd hou ik van koken en eten met en/of voor vrienden. Ik ben regelmatig bij m’n vrienden te vinden, gek op muziek, helaas zo a-muzikaal als een stoeptegel dus ik hou het vooral bij luisteren :). Verder ben ik als social media liefhebber bijna 24/7 online te vinden, op Facebook, Twitter, Instagram en verschillende fora.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *